29 Mart 2024 | 11:04
Buradasınız:  / Bildiriler / KADINLARDAN KAMUOYUNA DUYURU! SESİMİZE KULAK VERİN ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN!
bildiri_afis01

KADINLARDAN KAMUOYUNA DUYURU! SESİMİZE KULAK VERİN ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN!

Bizler İstanbul’dan, Ankara’dan, Diyarbakır’dan sesleniyoruz sizlere.
Samsun’dan, İzmir’den, Malatya’dan, Adana’dan…
Karadeniz’in hırçın dalgaları gibi dik, İstanbul’un kadim tarihi gibi köklü, Ege’nin bereketli toprakları gibi umutluyuz. Güneydoğuyuz, güneşi ilk karşılayan ve yudum yudum ailemizin üstüne serpen…
Biz Anadolu’yuz. Bu toprakları emeği ile yurt yapan, yurduna kardeşliği azık yapan kadınlarız.
Doğurduğu, büyüttüğü çocuğuyla; eş olduğu, emek verdiği yuvasıyla Türkiye’yi aile yapan kadınlarız.
Biz şehit annesiyiz, eşiyiz, çocuğuyuz.
Hepimiz yüreğimizde nice ölümlerin üzüntüsünü taşıyoruz.
Sesimize kulak verin. Çığlığımızı duyun!
Toprağa düşen her şehitle yüreğimizden bir parça kopup gidiyor,
Gazeteler her gün bayraklara sarılı şehit cenazelerinin fotoğraflarıyla doluyor,
Ağzından nefret saçarak felaket senaryosu üretenlerden yorulduk!
“Analar ağlamasın” diye başlayan, çocuklarımızın geleceğine daha güvenle bakmamızı sağlayan o güzel yolculuk bitmesin. Biz o yolda yürümek, köprüleri sağlamlaştırmak istiyoruz. Kardeşi kardeşle buluşturan dostluk köprülerini yıkmayalım!
Ortadoğu yanıyor, tüm dünya bu yangına benzin döküyor, sonra da seyrediyor. Bir coğrafyanın çocukları sorgusuz sualsiz denizde, terörde, çöllerde hayata veda ediyor. Türkiye de adım adım benzer bir tuzağa çekiliyor.
Buradan terörü destekleyen, propagandasını yapanlara sesleniyoruz: Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşman yapan terör sizi de imha edecektir. Binlerce tonluk patlama gücüne sahip bombalarınız kardeşliğimizin, gençlerimizin, geleceğimizin üzerinde patlıyor.
Tüm kamuoyuna sesleniyoruz:
Şartsız huzur ve barış istiyoruz. Şehit haberlerinin gelmediği, kimsenin burnunun kanamadığı, işyerlerinin taşlanmadığı, otobüslerin yakılmadığı bir ülke çok mu zor?
Siyaset kurumunu çözüm üretmeye, Sivil Toplumu, üniversiteleri, medyayı, sanat camiasını ve bu ülkenin aydınlarını çözümün bir parçası olmaya davet ediyoruz.
Gençleri kışkırtan, toplumu bölen, sokağa çağıran söylemlerin acilen durdurulması lazım. Sosyal medya düşmanlık üretiminin, kışkırtıcılığın merkezi haline dönüştü. Otokontrolünü kaybeden, önüne gelen bilgiyi doğruluğunu araştırmadan yayan herkes bu yangını körüklüyor.
Sorumluluklarımız ve yapabileceğimiz şeyler var. Toplumu kuşatan barış, huzur ortamı eğer talip olursak ve emek verirsek zor değil, uzak değil.
Bizler bu toprağın kadınları, Türkiye’nin farklı illerinden sesleniyoruz sizlere. Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez, Süryani ve Romanız. Bizler Türkiye’yiz. Bir takım karanlık eller kardeşliğimizin bağlarını koparmaya uğraşıyor, ancak bizler sivil kadınlar olarak birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin kadınlarını buluşturan bir inisiyatif olarak barış, huzur ve kardeşlik için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimize kamuoyunun önünde söz veriyoruz. Konuşmaya, dinlemeye, anlamaya, anlatmaya ve istişareye hazırız. Bu sorumlulukla çıktık yola. Barış sürecinin içinde yer alacak ve takipçisi olacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…