28 Mart 2024 | 13:37
Buradasınız:  / Genel / Platformlar / TÜRKİYE GENÇLERARASI İLETİŞİM PLATFORMU

TÜRKİYE GENÇLERARASI İLETİŞİM PLATFORMU

tugap_logoTÜRKİYE GENÇLERARASI İLETİŞİM PLATFORMU/TÜGAP NEDİR?
Türkiye genelinde genç kızlar arasında iletişim ağı kurarak, sevgi ve bilgi akışı sağlayan, gençlere güvenli sosyal yaşam ve etkinlik alanları temin eden, geleceğin sağlıklı neslini oluşturmak için 2013 Nisan ayından beri çalışmalar yapan TÜGAP, Gençlerle Geleceğe Gidiyoruz/3G projesi nin kurumsallaşmış şekli, olgun bir meyvesi, Sivil toplum Kuruluşu’dur.
TÜGAP HANGİ İHTİYAÇTAN DOĞDU?
Gençliğin psiko-sosyal açıdan sağlıklı yetişmesinde ailenin öneminin yanı sıra İçinde bulunduğu arkadaş çevresinin son derece etkili olduğu bilinmektedir. Dünyada olduğu gibi Türk aile yapısında da çeşitli sebeplerle çözülmeler, medya faktörü, madde bağımlılığında yaygınlaşma gençler üzerinde olumsuz ve kalıcı etkiler yaratmaktadır.
Prof. Dr. Kemal Sayar’a göre gençler arasında yaygınlaşan akımlardan dolayı; ideallerden, sanattan, kitaptan, kültürden, maneviyattan kopuk bir gençlik geleceğimizi tehdit etmektedir. Gençler hayatın anlamını, daha çok tüketerek bulmaya çalışmakta, marka merakı, girdikleri ortam, onların standartlarını belirlemektedir.
Prof. Dr. Özcan Köknel’e göre, ülkemizde suçların yaklaşık yarısı 25 yaş altındaki çocuklar ve gençler tarafından işlenmektedir. Suç oranının oldukça yüksek olduğu bu yaşlarda gençlerin enerjilerini kendileri ve toplum için faydalı alanlara kanalize edebilmeleri yönünde yapılan çalışmalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkısı büyük önem kazanmıştır. TÜGAP çalışmaları bu açıdan gençlere büyük hizmetler vaad etmekte, kuruluşu büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır.
PLATFORMA KATILIM
TÜGAP ‘ın Tüzüğünde belirtilen misyon, vizyon ve ilkeleri benimseyen 14-29 yaş arası genç kızlar ile bilgi, birikim ve deneyimleri ile gençlere faydalı olmak isteyen 29 yaş üstündeki ‘Destekçiler’ Platform katılımcısı olabilirler. TÜGAP Web sitesinde (www.tugap.org) Aday Katılımcı Tanıma Formu’ nu doldurmak yeterlidir.
TÜGAP TÜZÜĞÜ
Gençler tarafından hazırlanan TÜGAP TÜZÜĞÜ’nde, Platformun misyonu, vizyonu, ilkeleri, faaliyet alanları, katılım şartları, platformun organları, statüler, görev ve sorumluluklar, ,organizasyon ve yönetim vb. konular yer almaktadır. Tüzük, Web sitemizde ( www. tugap.org) yayınlanmıştır.
TÜGAP ‘ın HEDEFLEDİĞİ İDEAL GENÇLİK
TÜGAP’ın ideal gençliği, toplumsal sorunlara duyarlı, değişime inanmış, zihinsel açıdan gelişmiş, duygusal açıdan olgunlaşmış, iradi açıdan güçlenmiş, sosyolojik açıdan milli kültürüne (dili, dini, tarihi ve sanatını) iyice özümsemiş, milli kimliğini kazanmış, psikolojik açıdan kabiliyet ve kapasitesini geliştirmiş, planlı ve programlı bir şekilde çalışmayı, barışı, kardeşliği, ideal olarak benimsemiş bir gençliktir. TÜGAP böyle bir gençliğin ülkemize büyük hizmetler verilebileceğine inanıyor ve bunun için çalışıyor.
TÜGAP KATILIMCILARINA NE KAZANDIRIYOR?
-Ülke çapında tanışma, kaynaşma, sosyalleşme,
– Soruları, sorunları, mesleği ile ilgili konularda, aynı branşta ki gençler, uzman kişilerle ve akademisyenlerle buluşma,
-Hobi Gruplarında zamanını ve enerjisini faydalı uğraşılarla değerlendirme
-Hakları kadar sorumluluklarının da farkına varma,
-Genel kültürünü ve kişisel gelişimini tamamlama,
-Değerlerine sahip çıkma, bu bakış açısı ile çözüm üretme, proje yapma ve savunuculuk faaliyetlerinde yer alma,
– Sosyo- kültürel programlar düzenleme, düzenlenenlere katılma, eğlenirken öğrenme,
-Sivil Toplum Kuruluşları yerel ve kamu sektörü ile tanışma, imkânlarından yararlanma, yardımlaşma, iş birliği yapma,
-İş başvurularında mesleki yeterlilik yanında gönüllü çalışmaların öncelik sebepleri arasında referans olarak değerlendirilmesi,
TÜGAP’IN TEMSİL EDİLDİĞİ PLATFORMLAR
TÜGAP’ın, Temsilci göndererek çalışmalarını izlediği, katkı sağladığı çatı kuruluşlar/Platformlar:
-Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Çocuk Ve Genç Platformu/T-STK ÇOGEP
-Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Aile Platformu/TÜRAP,
-Gökkuşağı İstanbul Kadın Kuruluşları Platformu/GİKAP’ tır.
TÜGAP DİYORKİ:
“ ÖZ DEĞERLERİMİZLE DONANMIŞ GÜNÜMÜZÜN GENÇLERİYLE GELECEĞİN TEMELİNİ BİRLİKTE ATALIM!”
SİZ GENÇLERİ VE GENÇLERE REHBERLİK YAPACAK “DESTEKÇİLERİ” ARAMIZDA GÖRMEK BİZLERİ GÜÇLENDİRECEKTİR.

www.tugap.org